Det hele startede...

 

Julie & Morten

Starten på Holm-Hansen

(Oprindelig artikel skrevet til Tibbemagasinet)

 

 

Det hele startede i en campingvogn, i september 2005. Vi var lige flyttet fra Valby ved København, til det ”mørke” Jylland! Desværre var vores nye hus endnu ikke bygget færdigt, så vi måtte flytte ind i en campingvogn halvanden måneds tid, til at starte med. En ting man har meget af når man bor i en campingvogn, er TID! Så vi begyndte at snakke om vores begge to store ønske om at få os en hund. Vi tog på biblioteket og lånte nogle hundebøger og begyndte at kigge på alle alverdens racer fra en ende af! Vi endte op med at indskærpe racerne til fire forskellige, som havde de kvalifikationer der sagde os mest. Vi skulle jo bare have en enkelt hygge-hund! Vi gik derefter på nettet og fandt den nærmeste kennel som vi kunne besøge. Den første race vi valgte at besøge blev Tibetansk Spaniel og herefter kom vi så aldrig videre… Hehe...

Årsagen til at vi valgte en race som Tibben, var blandt andet for deres vidunderlige måde at byde folk velkomne, men også måden de lynhurtigt tilpasser sig miljøet omkring dem på. Vi ledte efter en race som både kunne lide en masse opmærksomhed og som kunne komme med os overalt uden at være til besvær, men ikke mindst… så skulle den kunne være sammen med vores to vidunderlige katte; Herbert og Valdemar, som vi havde med os fra Valby!

For en god ordens skyld, præsenterer vi her os selv: Julie er fra 84´, født og opvokset på Fyn, hvor hun tog niende klasse på Vejstrup Ungdomsskole. Her lærte hun Morten at kende i 1999, hvorefter vi har været sammen siden april 2000. Morten er 83´er og er født og opvokset på Sjælland. I sommeren 2002 fik vi så vores egen lejlighed i Valby, da Morten skulle læse på Panum Instituttet i København og Julie tog en uddannelse som SOSA. Hvorefter fortsatte vi til Skovby, nær Århus, i 2005 da Morten skulle færdiggøre sine studier her. Her fik Julie arbejde på Hammel Neurocenter som absolut var spændene og udfordrene. Sensommeren 2007 gik turen så endeligt til Sæby i det nordlige. Her fik Morten tilbudt sit drømmejob i et større Tandlægehus. Julie startede her på ny uddannelse i 2008, som klinikassistent hos vores gode veninde Kristine Nordmark (Kri Kris).

Vores første lille guld-klump, Zeus, fik vi i januar 2006 og allerede i slutningen af maj 2006 fik vi så vores lille ballade-mager, Juno. August måned 2007 ankom så vores lille skønne to-benede søn, August, som så absolut også er dybt forelskede i tibberne. Sidst ankomne i huset er Tantra, som vi hentede hjem fra Schweiz i oktober 2008. Da vi besluttede os for at skulle have hund, havde vi overhovedet ikke i tankerne om at skulle gå på udstilling. Dette afprøvede vi dog alligevel i Hedensted (april 2005). Der fik vi så alligevel lidt blod på tanden for at prøve igen og har nu været godt omkring. Blandt andet også til det årlige Tibbetræf på Fyn.

 

Ikke alt forbliver fryd og gammen... på den lidt triste side af historien kommer vi her forbi vores vidunderlige tæve Juno. I samarbejde med Juno´s opdrætter, Kennel Kri Kris, fik vi et fantastisk kuld efter Juno og  Sun and Moon Ketu "Ikaros". Fødsel, opdræt/opvæsk og socialisering af kuldet samt tilpasningen af mor Juno gik som smurt... Lige indtil de kære hvalpe rejste hjemmefra! Herpå begyndte Juno at udvikle et aggressivt temperament overfor alle firebenede. Hårdest gik det ud over vores sidstankomne, Tantra, som gang på gang uretfærdigt blev trynet af den ellers så kærlige Juno. Selv Zeus og katten Valdemar blev jagtet igennem stuen fra tid til anden. Juno´s adfærd udviklede sig i takt med at Tantra blev en voksen og stærk tæve, der pludselig havde fået nok af Juno´s tyranske væsen! Vi bragte diverse kyndige dyrlæger og endda en hundepsykolog ind i spillet for at se om der var noget som vi havde gjort galt, eller for den sags skyld kunne gøre i fremtiden... Desværre var det rungende svar "NEJ". Juno´s tilstand blev bedst beskrevet som en kraftig fødselsdepression der kunne tage år at rette op på, hvis det da overhovedet var muligt!?! Den gode side af sagen er at vi tog en meget hård beslutning. Vi gjorde op overfor os selv om det var vores dyr værdigt at gå hver dag og være usikre på hinanden, eller om vi skulle se om vi kunne finde en dejlig ny familie til Juno, hvor der ikke var andre hunde boende... Sidstnævnte er nu lykkes med stor succes og Juno er nu bosat i Middelfart hvor hun hver dag er med i Konen´s frisørsalon som lille salonprinsesse. Selvom vi fandt denne vidunderlige familie, har det været en hård afsked med Juno, som vi alle havde så kært, det glædelige er at vi jævnligt holder kontakten ved lige og aldrig glemmer hendes første år her hos os!

På tværs af ovenstående begivenheder har Zeus været på damebesøg et par gange... Det er blevet til nogle helt fantastiske hvalpe med et dejligt bredt farvespil!

Tantra fik sit første kuld i sommeren 2011 med fire fantastiske bamser og leverede vores eget A-kuld på fem i 2012 med Zeus som far!

Sidst i februar 2012 ankom endnu en to-benede søn i familien. Fantastiske Albert, der ligesom os andre, er blevet taget af tibben med storm!

 

Historien vil fortsat udvikle sig og derved listen her blot blive længere og længere...

 

Vi elsker disse vidunderlige hunde, er blevet taget varmt imod alle steder og har mødt en masse pragtfulde personer og tibber! Det er nok også derfor vi er blevet endnu mere bidt af hyggen omkring avl, opdræt og udstilling… men vi er absolut allermest blot helt vilde med Tibbe-miljøet!!! Så her fra vores lille kennel, håber vi på en masse nye hyggelige stunder sammen med jer alle

 

Julie Holm-Hansen & Morten R. Holm-Hansen

 

 

 

 

Zeus

 

Popo

 

Tantra

 

Juno

 

Kennel Holm-Hansen • Tibetansk Spaniel • v. Julie Holm & Morten R. Hansen